با حذف یک دسته در وردپرس چه اتفاقی برای نوشته‌ها می‌افتد؟

حذف یک دسته در وردپرس

دسته بندی وردپرس یک ابزار سازماندهی مفید است. اما زمانی ممکن است ، بخواهید یکی از دسته‌ها را حذف کنید و مثلا شلوغی سایت را از بین ببرید. اینجاست که ازخودتان می‌پرسید: با حذف یک دسته در وردپرس چه اتفاقی برای نوشته‌ها می‌افتد؟
پاسخ کوتاه این است که حذف یک دسته به معنای حذف نوشته‎های درون آن نیست. اما دقیقا چه اتفاقی برای آن نوشته‌ها می‌افتد؟ و چه اقداماتی را باید قبل از حذف یک دسته انجام دهید تا اختلال در سایت شما به حداقل برسد؟

اثرات حذف یک دسته در وردپرس

شما ممکن است نگران حذف شدن نوشته‌های خود در هنگام حذف یک دسته باشید (که اینطور نیست). با این حال، نگرانی‌های دیگری وجود دارد که باید هنگام حذف یک دسته در سایت خود به خاطر داشته باشید. برای این منظور، درک اینکه هنگام حذف یک دسته چه اتفاقی می‌افتد، مشکلات را کاهش می‌دهد. در ادمه برخی از مواردی که باید در نظر بگیرید و همچنین نحوه برخورد با آنها آورده شده است:

نوشته‌ها دوباره دسته بندی شده یا Uncategorized می‌شوند

هنگامی که یک دسته را حذف می کنید، نوشته‌های شما در وردپرس باقی می مانند، بنابراین حذف نمی‌شوند.
اگر نوشته‌های شما به چند دسته اختصاص داده شده باشد، دسته حذف شده از لیست دسته بندی‌های آن حذف خواهد شد. بنابراین اگر نوشته‌ای در دسته الف و دسته ب دارید، حذف دسته الف به این معنی است که اکنون فقط در دسته ب قابل مشاهده است.

اگر نوشته شما دسته بندی دیگری نداشته باشد، به دسته بندی نشده (Uncategorized) اختصاص داده می‌شود. این دسته در وردپرس ساخته شده و نمی‌توان آن را حذف کرد، اگرچه می‌توان آن را تغییر نام داد.
می‌توانید با رفتن به نوشته‌ها > دسته‌ها، نگه داشتن ماوس روی دسته‌ای که می‌خواهید از شر آن خلاص شوید و روی دکمه قرمز حذف کلیک کنید، یک دسته را حذف کنید.

اگر می‌پرسید پس از حذف یک دسته چه اتفاقی برای زیرمجموعه‌ها می‌افتد، این دسته‌ها نیز حذف نخواهند شد. آنها فقط به دسته والد خود تبدیل می‌شوند یا به دسته والد دسته حذف شده منصوب می‌شوند.

حذف یک دسته، نوشته‌های شما یا دسته‌های دیگر را حذف نمی‌کند. هیچ سورپرایز ناخواسته‌ای نخواهید داشت. نوشته‌ها پنهان یا دسته‌های فرزند ناپدید نمی‌شوند.

با این حال، این بدان معنا نیست که حذف یک دسته نمی‌تواند مشکلات دیگری ایجاد کند. اگر به درستی مدیریت نشود، می‌تواند بر ساختار لینک و سئو سایت تاثیر بگذارد.

لینک‌های داخلی به دسته بندی

هنگام حذف یک دسته در وردپرس، هر لینکی که به طور خودکار توسط وردپرس برای آن ایجاد می‌شود حذف خواهد شد. فهرست دسته بندی‌ها در بالای نوشته نمونه خوبی برای این موضوع است.
اما اگر به صورت دستی به دسته بندی در جای دیگری لینک داده باشید، لینک‌ها باقی می‌مانند اما دیگر کار نمی‌کنند. این در مورد لینک‌هایی که در نوشته‌ها، منوی پیمایش یا سایر ابزراک‌ها ایجاد کرده‌اید، صدق می‌کند.

سپس یک لینک خراب در سایت خود خواهید داشت. این هم برای تجربه کاربری و هم برای سئو بد است. کلیک کردن روی لینک در منو و رفتن به صفحه ۴۰۴ یک تجربه ناامید کننده برای کاربران است.
قبل از حذف یک دسته، می توانید سایت خود را برای پیوندهای این دسته بررسی کنید. مطمئن شوید که هیچ پیوندی به آن در جایی مخفی نیست. یا، پس از این واقعیت، از یک افزونه جستجوگر پیوند شکسته استفاده کنید.

لینک به نوشته‌های درون دسته

وقتی دسته ای را حذف می‌کنید، نوشته‌های اختصاص داده شده به آن ناپدید نمی‌شوند. در عوض، آنها به طور خودکار به دسته پیش‌فرض منتقل می‌شوند که معمولا دسته‌بندی نشده (Uncategorized) است، مگر اینکه آن را تغییر داده باشید.

اگر سایت شما از لینکهای دائمی سفارشی که شامل این دسته هستند، مانند example.com/category/post-name، استفاده کند، این تخصیص مجدد می‌تواند تاثیر زیادی بر ساختار لینک ثابت شما داشته باشد.
هنگامی که نوشته‌ها به دسته پیش‌فرض منتقل شدند، آدرس‌های اینترنتی آن‌ها به‌روزرسانی می‌شوند تا ساختار جدید را منعکس کنند.

برای مثال، پستی که قبلا در example.com/news/my-article بود به example.com/uncategorized/my-article تغییر می‌کند. این تغییر به این معنی است که هر پیوند موجود به URL مبتنی بر دسته بندی اصلی شکسته می‌شود و منجر به خطای ۴۰۴ می شود مگر اینکه به درستی هدایت شود.

بک لینک‌های دسته به صفحه ۴۰۴ منتهی می‌شود

صفحات دسته بندی شما احتمالا توسط موتورهای جستجو ایندکس می‌شوند و برخی ممکن است حجم قابل توجهی از ترافیک ارگانیک ایجاد کنند.
پس از حذف یک دسته در وردپرس، مدتی طول می‌کشد تا گوگل و سایر موتورهای جستجو پیام را دریافت کنند. مردم همچنان روی لینک کلیک کرده و در صفحه ۴۰۴ فرود می‌آیند، بعد معمولا ناامید شده و می‌روند.
اگر وب‌سایت‌های دیگری به صفحه دسته‌بندی شما لینک داده باشند، کاربران را به صفحه ۴۰۴ نیز ارسال می‌کند.

توجه به این نکته مهم است که همانطور که قبلا ذکر شد، حذف یک دسته می‌تواند بر لینک‌ نوشته‌های آن دسته نیز تاثیر بگذارد. اگر ساختار لینک ثابت شما شامل نام دسته مانند نمونه است:
example.com/category/post-name، حذف دسته باعث به‌روزرسانی آدرس‌های نوشته و منجر به شکستگی بک لینک می‌شود، مگر اینکه ریدایرکت‌ها تنظیم شوند.

برای انجام این کار، ممکن است یک ریدایرکت ۳۰۱ را از URL حذف شده تنظیم کنید. آن را به صفحه یا دسته مربوطه هدایت کنید. ریدایرکت ۳۰۱ به موتورهای جستجو می‌گوید که صفحه به طور دائم منتقل شده است. همچنین باعث می‌شود کاربران به جای کلیک کردن فوری، سایت شما را مرور کنند.

افزونه های محبوب زیادی وجود دارند که می توانند به شما در تنظیم صحیح این مورد کمک کنند. ۳۰۱ Redirects یک مثال خوب است.

در ادامه یک راهنمای سریع برای استفاده از آن آمده است:

۱. لینک صفحه دسته بندی حذف شده خود را پیدا کنید. این باید چیزی شبیه category/slug/ باشد، جایی که نامک با URL slug دسته جایگزین می‌شود. URL Slug را می‌توانید در نوشته‌ها > دسته‌ها در زیر هدر Slug پیدا کنید. به عنوان مثال، URL Uncategorized معمولا /category/uncategorized است.

۲. به Plugins > Add New Plugins بروید و افزونه ۳۰۱ Redirects را جستجو کنید. هنگامی که آن را پیدا کردید روی Install و سپس Activate کلیک کنید.

۳. صفحه تنظیمات جدید را در Settings > 301 Redirects پیدا کنید.

۴. در تب Redirect Rules، URL دسته حذف شده را در کادر سمت چپ وارد کنید. سپس صفحه ای را که می‌خواهید به آن ریدایرکت کنید در کادر سمت راست وارد کنید.

۵. روی ذخیره کلیک کنید.

با آن، خطاهای ۴۰۴ دیگر نباید مشکل ساز باشند.

هاست وردپرس با وب سرور محبوب لایت اسپید و کش لایت اسپید باعث می‌شود تا سرعت لود فوق العاده‌ای را تجربه کنید.

با خرید هاست وردپرس کانفیگ حرفه‌ای و نظارت بر سرور به صورت پیوسته توسط تیم فنی پارسدِو انجام خواهد شد.

مراحل قبل از حذف یک دسته در وردپرس

قبلا گفتیم که حذف یک دسته در وردپرس می‌تواند بر ساختار سایت و بر تجربه کاربر و سئو تاثیر بگذارد. بنابراین، بهتر است قبل از اینکه دکمه Delete را فشار دهید، بدانید در حال انجام چه کاری هستید.
برای خلاصه کردن آنچه در اینجا پوشش داده ایم، این مراحل را دنبال کنید تا مطمئن شوید که حذف دسته چیزی را مختل نمی‌کند:

  • هر نوشته‌ای که از آن دسته استفاده می‌کند را بررسی نمائید. سپس، آنها را دوباره به دسته‌های مرتبط دیگر اختصاص دهید.
  • در نوشته‌ها، برگه‌ها، منوها، نوارهای کناری و سایر قسمت‌ها به دنبال لینک‌هایی به دسته باشید. این لینک را حذف یا جایگزین کنید.
  • پس از حذف دسته، از افزونه broken link checker برای یافتن لینک‌هایی که ممکن است از دست داده باشید استفاده کنید.
  • افزونه ۳۰۱ redirects را برای صفحه دسته بندی که به زودی حذف می‌شود، تنظیم کنید. به یک دسته یا صفحه مربوطه هدایت شوید.

با انجام همه این کارها، باید از انتقال صاف اطمینان حاصل کنید که به این معناست که هیچ صفحه ۴۰۴ ناخواسته، نوشته دسته بندی نشده، یا لینک داخلی شکسته وجود ندارد.
دسته بندی‌های وردپرس را به روش صحیح حذف کنید
حذف یک دسته در وردپرس ممکن است ساده به نظر برسد. وردپرس طوری طراحی شده است که نوشته‌های شما به هیچ وجه تحت تاثیر قرار نگیرد. آنها فقط به دسته‌ی دسته بندی نشده منتقل و زیرمجموعه‌ها به طور یکپارچه دوباره دسته بندی می‌شوند.

با دنبال کردن مراحل بالا می‌توانید از مشکلات رایج مانند لینک‌های شکسته و خطاهای ۴۰۴ جلوگیری کنید. بنابراین، نوشته‌های خود را دوباره اختصاص دهید، لینک‌های داخلی را به روز و ۳۰۱ redirects را تنظیم کنید.