وبسایتی که بر روی نویگیشن (Navigation) تمرکز نمیکند، تجربه بدی را در صفحه به کاربرانش انتقال خواهد داد. هیچ کس یک صفحه وب سازماندهی نشده را دوست ندارد زیرا مرور را به یک چالش تبدیل کرده و در نهایت نرخ پرش را افزایش میدهد.این مطلب اهمیت صفحه بندی وردپرس و روشهای مبتدی را برای شروع صفحه بندی با استفاده از افزونههای پیشرو نشان میدهد.
یک وب سایت ایده آل وردپرس باید به خوبی سازماندهی شده باشد و محتوای آن به صفحات مرتبط تقسیم شود. با این حال، متاسفانه، اکثر قالبهای پیشرو وردپرس گزینههای صفحهبندی زیادی را ارائه نمیدهند و شما را محدود میکند که فقط تغییرات ارائه شده آنها را انجام دهید.
معمولا کاربران فنی با اضافه کردن صفحه بندی به صورت دستی با استفاده از کدهای سفارشی با این محدودیت مبارزه میکنند. در مورد کاربران غیر فنی چه کار باید بکنند؟
پلاگینهای صفحه بندی وردپرس به شما این امکان را میدهد که بدون هیچ مشکل فنی، مرزهای صفحه بندی را گسترش داده و به لطف گزینههای دقیق خود، سفارشی سازی نهایی را ارائه دهید.
صفحه بندی وردپرس چیست؟
صفحه بندی چیدمان محتوای سایت شما در صفحات جداگانه است. وب سایت وردپرس شما را به خوبی سازماندهی کرده و مرور وب سایت را برای کاربران آسان تر میکند.
بدون صفحه بندی، هر زمان که کاربری از سایت شما بازدید میکند، تمام محتوای آن به یکباره بارگذاری شده و زمان بارگذاری افزایش مییابد. صفحه بندی با شکستن محتوای سایت شما به صفحات مختلف از این مشکل جلوگیری میکند.
هنگامی که صفحهبندی را به وبسایت خود اضافه کردید، محتوای شما را در صفحات مختلف توزیع میکند، بنابراین هر کسی میتواند با کلیک بر روی شماره، به صفحه انتخابشده بپرد.
همچنین میتوانید برای سازماندهی بهتر و تسهیل خواننده، وبلاگهای طولانی را در چندین صفحه صفحهبندی کنید. صفحه بندی همچنین در مقالات کوتاهی که یک صفحه هر پاراگراف را جدا میکند استفاده میشود.
مزایای صفحه بندی وردپرس
صفحهبندی برای وبسایتهای وردپرس ضروری است، زیرا مزایای متعددی از جمله بهبود سئوی سایت، افزایش تجربه کاربر و کاهش نرخ پرش را ارائه میدهد. در این بخش برخی از مزایای قابل توجه صفحه بندی خلاصه می شود.
عملکرد بهبود یافته
صفحه بندی عملکرد سایت وردپرس را با تقسیم کل دادهها به صفحات مختلف افزایش و زمان بارگذاری هر صفحه را کاهش میدهد.
ممکن است به این شکل فکر کنید؛ اگر سعی کنید ۱۰ قطعه محتوا را همزمان بارگذاری کنید، زمان قابل توجهی برای بارگذاری طول خواهد کشید.
در مقابل، اگر هر وبلاگ را به طور جداگانه بارگیری کنید، تقسیم بر صفحات، به دلیل حجم کمتر داده، نسبتا سریعتر بارگیری میشوند. این عمل در نهایت عملکرد سایت را افزایش میدهد و محتوای شما را نیز سازماندهی میکند.
تجربه کاربری بهتر
صفحه بندی می تواند تجربه کاربر را تغییر دهد، به ویژه برای وب سایتهای پر محتوا. تصور کنید که بازدیدکننده ای در تلاش برای یافتن محتوای مورد نظر در صفحه وب شما یا حتی غرق شدن در حجم اطلاعات در یک صفحه است. در این دوره رقابتی، نمیتوان از دست دادن بازدیدکنندگان به خاطر یک تجربه بد پرداخت و باید هر کاری برای تسهیل بازدیدکنندگان سایت خود انجام دهد.
برعکس، جداسازی قطعات محتوا در صفحات مختلف، تجربه کاربر را با کاهش نرخ پرش بهبود میدهد. اسکرول ممکن است به عنوان یک مبارزه بی پایان برای سایت های پر محتوا ظاهر شود و کاربر ممکن است حس کنترل خود را از دست بدهد.
در مقابل، صفحهبندی با نشان دادن محتوای محدود و مرتبط به کاربران شما و فیلتر کردن اطلاعاتی که نمیخواهند بخوانند، آشفتگی را همتراز میکند.
مزایای SEO
صفحه بندی، زمانی که به درستی انجام شود، به بهبود سئوی سایت شما کمک میکند. تجربه کاربری وب سایت را افزایش و نرخ پرش را کاهش میدهد. کاربران با دیدن دستهها و تقسیمبندیهای متعدد در یک صفحه به جای یک صفحه منفرد پر از محتوای مختلف، احساس راحتی میکنند.
همانطور که صفحه بندی محتوا را در چندین صفحه توزیع میکند، در نهایت زمان بارگذاری را کاهش داده و به سئوی سایت کمک می کند.
موتورهای جستجو داشتن کمتر از ۱۰۰ URL در هر صفحه را توصیه میکنند و خزنده را قادر می سازد تا معماری سایت را به خوبی بررسی کند. اگرچه برخی افراد استدلال میکنند که این عمل بر SEO تاثیر نمیگذارد، همیشه خوب است که این موارد را رعایت کنید.
نویگیشن (Navigation) آسان
قابل توجه ترین مزیت صفحه بندی این است که به بازدیدکنندگان اجازه می دهد تا بدون هیچ گونه ناراحتی در وب سایت وردپرس حرکت کنند و تجربه کاربر را بهبود بخشد. تم های وردپرس صفحه بندی را ارائه می دهند، اما گزینه های محدود آنها باعث ایجاد مزاحمت برای کاربرانی می شود که به دنبال کنترل کامل سایت خود هستند.
برخی از تم های وردپرس ممکن است کاربر را قادر به پرش به صفحه بعدی یا آخرین صفحه کنند، اما به آنها اجازه نمیدهند مستقیم به شماره صفحه مورد نظر خود حرکت کنند.
اگر سایت شما به بازدیدکنندگان شما سهولت ارائه نکند، آنها صفحه شما را ترک خواهند کرد. شما نمیخواهید این اتفاق بیفتد، درست است؟ بنابراین، با استفاده از یک پلاگین صفحه بندی و ایجاد نویگیشن در سایت خود از این مشکل جلوگیری کنید.
پیش نیازهای افزونه WP-PageNavi
هر افزونه دارای پیش نیازهای نصب است که برای عملکرد روان آن باید در نظر گرفته شود. به همین ترتیب، WP-PageNavi خود را دارد و پس از آزمایش به این نتیجه رسیدم که روی وردپرس نسخه ۳.۲ یا بالاتر کار می کند.
WP-PageNavi برای اجرا روی وردپرس نسخه ۵.۶.۷ آزمایش شده است.
به تازگی نسخه ۵.۹ با ویژگی های منحصر به فرد منتشر شده است. می توانید از WP-PageNavi در نسخه وردپرس ۵.۹ نیز استفاده کنید. با این حال، در صورت بروز هر گونه مشکل، توصیه می شود به نسخه ۵.۶.۷ برگردید.
چگونه پلاگین صفحه بندی را به وب سایت وردپرس خود اضافه کنیم
افزودن صفحهبندی به وبسایت وردپرس با یک افزونه آسانتر از پیچاندن با روش سفارشیسازی شده است. مراحل آسان زیر را برای افزودن صفحه بندی به وب سایت وردپرس خود با استفاده از یک افزونه دنبال کنید:
- وارد وب سایت وردپرسی خود شوید.
- به پیشخوان وردپرس خود بروید.
- روی افزونهها > افزودن افزونه تازه کلیک کنید.
- WP-PageNavi را در نوار جستجو تایپ کنید.
- پس از ظاهر شدن افزونه، روی دکمه نصب کلیک کنید.
- بر روی دکمه فعال کردن کلیک کنید.
- شما با موفقیت افزونه WP-PageNavi را نصب و فعال کردید.
هاست وردپرس با وب سرور محبوب لایت اسپید و کش لایت اسپید باعث میشود تا سرعت لود فوق العادهای را تجربه کنید.
با خرید هاست وردپرس کانفیگ حرفهای و نظارت بر سرور به صورت پیوسته توسط تیم فنی پارسدِو انجام خواهد شد.
چگونه پلاگین WP-PageNavi را به صورت دستی در وب سایت وردپرس خود نصب کنید
همچنین می توانید WP-PageNavi را از مخزن وردپرس با دنبال کردن مراحل زیر نصب کنید:
- افزونه WP-PageNavi را در گوگل تایپ کنید و لینک مخزن وردپرس را باز کنید.
- برای دانلود فایل فشرده روی دکمه دانلود کلیک کنید.
- اکنون به پیشخوان وردپرس خود بروید.
- روی افزونه ها > افزودن افزونه تازه کلیک کنید.
- از گوشه سمت راست بالای صفحه روی دکمه آپلود پلاگین کلیک کنید.
- بر روی دکمه انتخاب فایل کلیک کنید.
- فایل ZIP بارگیری شده افزونه WP-PageNavi را انتخاب کنید.
- بر روی دکمه نصب کلیک کنید.
- با کلیک بر روی دکمه فعال کردن افزونه افزونه را فعال کنید.
اکنون مراحل نصب افزونه WP-PageNavi در وب سایت وردپرس خود را می دانید. بیایید تنظیمات پیکربندی آن را در بخش بعدی بیاموزیم.
پیکربندی افزونه WP-PageNavi
صفحه بندی را در وب سایت وردپرس با سفارشی کردن تنظیمات افزونه WP-PageNavi پیکربندی کنید.
- به تنظیمات وردپرس > تنظیمات PageNavi بروید.
اگر گزینه صفحه بندی را در صفحه اصلی و صفحه پست نمی بینید، باید تغییرات زیر را اعمال کنید. - لینکهای بعدی (Next) و قبلی (Previous) را از قالب خود با تابع PHP زیر جایگزین کنید.
<?php wp_pagenavi(); ?>
- به تنظیمات PageNavi برگردید.
اگرچه WP-PageNavi یک افزونه صفحهبندی جامع وردپرس است، اما تنها یک تب برای پیکربندی آن دارد.
- اگر یک فیلد را خالی بگذارید و پیکربندی مناسبی ننویسید، قسمت خالی آن قسمت از نویگیشن را پنهان میکند.
گزینههای زیر را در تنظیمات افزونه مشاهده خواهید کرد:
Text For Number Of Pages – ابتدا صفحه فعلی و سپس تعداد کل صفحات وب سایت را نشان میدهد.
Text For Current Page – متن صفحه فعلی را نشان میدهد. اگر می خواهید متن و اعداد را نشان دهید، می توانید آن را از این قسمت تنظیم کنید.
Text For First and Last Page– میتوانید صفحه اول و آخر را هر چه میخواهید نام گذاری کنید. من نام آنها را اولین و آخرین گذاشتم.
WP-PageNavi همچنین به شما امکان می دهد سبک های CSS را فعال کنید، بنابراین می توانید سبکهای صفحه بندی را مطابق با قالب خود تغییر دهید. در اینجا نحوه انجام آن آمده است:
- گزینه pagenavi-css.css را در قسمت Page Navigation Options انتخاب کنید.
همچنین، میتوانید سبک پیمایش صفحه دلخواه خود را از لیست عادی یا کشویی انتخاب کنید.
تنظیمات کاملا واضح هستند و فراموش نکنید که روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا همه تنظیمات ذخیره شوند.
جمع بندی
همه وبسایتها (به ویژه سایتهای پر محتوا) برای بهبود عملکرد، ارائه ناوبری آسان و بهبود تجربه کاربر، به تقسیم صفحات نیاز دارند. صفحه بندی به شما این امکان را می دهد که با تقسیم کردن محتوای سایت خود به صفحات مختلف این امر را انجام دهید.
اگرچه تمام وب سایت های وردپرس به پشتیبانی صفحه بندی مجهز هستند، اما گزینه های محدودی را ارائه می دهند. با این حال، گزینههای سفارشیسازی را میتوان با افزودن صفحهبندی به صورت دستی یا با استفاده از افزونه صفحهبندی وردپرس گسترش داد.
من افزونه WP-PageNavi (محبوب ترین گزینه) را برای نمایش نصب و راه اندازی در این مطلب انتخاب کرده ام. تقریبا تمام پلاگین های صفحه بندی وردپرس به یک روش نصب و پیکربندی می شوند، بنابراین می توانید این روش را برای نصب افزونه دلخواه خود انتخاب کنید.
اگر هنوز اهمیت صفحه بندی را درک نمی کنید، به گوگل نگاه نموده و توجه کنید که چگونه با مخاطبان خود با نتایج جستجو رفتار میکند. آیا همه نتایج را در یک صفحه شامل می شود یا آنها را با صفحات مختلف جدا می کند؟