فریمورکها بهترین دوست یک توسعه دهنده هستند. آنها روند توسعه را ساده و همه چیز را کارآمدتر و قابل اعتمادتر میکنند. مهم نیست از چه زبانی استفاده میکنید، فریمورک برای کمک به شما وجود دارد. دو مورد از محبوبترین فریمورکهای بکاند برای استفاده توسعهدهندگان وب، جنگو برای پروژههای مبتنی بر پایتون و لاراول، یک سیستم مبتنی بر PHP هستند که هر کدام نقاط قوت، ویژگیهای عجیب و غریب و مزایای خود را دارند. در ادامه مطلب مقایسه عمیق از عملکرد، معماری، مقیاس پذیری، کامیونیتی و مزایا و معایب هر فریمورک را انجام خواهیم داد.
فریمورک وب چیست؟
فریمورکهای وب وظایف رایج سطح پایین(low-level) را انجام میدهند، بهترین شیوهها را اجرا کرده و کتابخانههای کد قابل استفاده مجدد را ارائه میدهند که به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا بر ایجاد ویژگیهای منحصربهفرد تمرکز کنند.
فریمورک وب مجموعهای از ابزارها و مولفههای out of the box است که برای کاهش بار کاری توسعهدهنده هنگام ایجاد یک برنامه وب یا برنامه تلفن همراه طراحی شده است. به جای اینکه هر بار چرخ را اختراع کنند، فریمورکهای وب موجود با مدیریت بیشتر وظایفی که به طور مکرر در همه پروژهها اتفاق میافتند، مانند مسیریابی، ابزارهای تجزیه و تحلیل دادهها یا کتابخانههای شی گرا، یک شروع را به ارمغان میآورند.
اگر در حال ساخت برنامههای وب سفارشیشده یا پلتفرمهای پیچیده مبتنی بر دادهها باشید، یک فریمورک تضمین میکند که چیزهای کوچک را از بین نبرید.
فریمورکها به شما امکان میدهند بر روی اساسیترین چیز تمرکز کنید: تبدیل ایدههای خود به کدهای کاری با انتزاع کردن کارهای سنگین در توسعه بکاند خود. بهترین بخش این است که صرفه جویی در زمان و تلاش به شما امکان میدهد کد تمیزتر و کارآمدتری تولید کنید بدون اینکه در کارهای تکراری گرفتار شوید. هنگامی که آماده ساخت هستید، فریمورک وب چرخها را برای توسعه سریع تر روغکاری میکند.
مقایسه جنگو با لاراول
فریمورک مناسب میتواند موفقیت برنامههای وب امن شما را ایجاد یا شکست دهد. جنگو و لاراول هر دو روشهای مختلفی برای توسعه برنامه های کاربردی وب مدرن ارائه میدهند.
جنگو (Django) چیست؟
جنگو یک فریمورک وب مبتنی بر پایتون با ابزارهای داخلی مانند احراز هویت، پنل مدیریت و ORM است. با کد تمیز، یک فریمورک عالی برای توسعه سریع توسط توسعه دهندگان پایتون است.
فریمورک جنگو برای توسعهدهندگانی ایدهآل است که روی امنیت و مقیاسپذیری تمرکز دارند اما از اصل DRY (تکرار نکنید) پیروی میکنند. جامعه بزرگ و مستندات گسترده آن را برای برنامه های کاربردی داده محور و پروژه های پیچیده عالی میکند.
لاراول (Laravel) چیست؟
فریمورک لاراول مبتنی بر PHP است و ساختارهای زیبا و سادهای را توسعه میدهد. دارای سینتکس مناسب برای توسعهدهندگان است، اما به ندرت به نظر میرسد که برای آن ذکر شده باشد. این کار پیچیده ترین چیزهای توسعه وب را قابل هضمتر میکند تا خلاقیت درونی شما آزاد شود.
لاراول ابزارهایی برای مسیریابی، مدیریت جلسه، احراز هویت و غیره ارائه میدهد. لاراول با MySQL، PostgreSQL و تقریبا هر پایگاه داده دیگر به زیبایی کار میکند. اما واقعا برای پروژههایی که به انعطافپذیری و مقیاسپذیری نیاز دارند، مانند پروژههایی که دارای مولفه دسترسی به داده هستند، میدرخشد.
ابزارهایی مانند Blade templating، Eloquent ORM، و ابزار خط فرمان artisan، روند توسعه وب را در اکوسیستم لاراول روان و لذتبخش میکند. اگر به دنبال یک فریمورک PHP هستید که به شما کمک کند برنامههای تحت وب قوی را در زمان کمتری توسعه دهید، این ممکن است انتخاب مورد علاقه شما برای توسعه باشد.
تاریخچه جنگو و لاراول
جنگو و لاراول ریشههای جالبی دارند. یادگیری تاریخچه این فریمورکها ممکن است درک خوبی از اینکه چرا امروزه اینقدر محبوب هستند به شما بدهد.
جنگو در سال 2003 توسط آدریان هولواتی و سایمون ویلیسون هنگام کار در یک وبسایت روزنامه نوشته شد. آنها آن را برای سرعت بخشیدن به توسعه اپلیکیشنهای وب قوی توسعه دادند.
از زمان انتشار عمومی آن در سال 2005، بنیاد نرم افزار جنگو آن را به یک فریمورک سطح بالا و توسعه سریع با ویژگیهای بسیاری تبدیل کرده است که به افراد اجازه میدهد سایتهای سریع و ایمن بسازند. این فریمورک خاص در میان توسعهدهندگان ترجیح داده میشود زیرا امکان استقرار سریع را حتی برای پیچیدهترین پروژهها مانند رابطهای مدیریت صندوق سرمایهگذاری فراهم میکند. انجمن جنگو وفادار است و به خود می بالد که این فریمورک وب متمرکز بر عملکرد است.
لاراول که توسط تیلور اتول نوشته شده بود، در سال 2011 منتشر شد. تیلور می خواست یک فریمورک وب با سینتکس زیباتر و ابزار بهتر ارائه دهد. از آن زمان، لاراول به فریمورکی تبدیل شده است که توسعه دهندگان PHP برای سادگی و انعطاف پذیری آن روی آن حساب میکنند. یک پلتفرم مناسب برای توسعهدهندگان، به سرعت رشد کرده است و به طور گسترده از وبسایتهای کوچک تا برنامههای مقیاسپذیر استفاده میشود.
هر دو فریمورک از نیاز به آسانتر کردن توسعه نرمافزار سرچشمه میگیرند، و امروزه، از طریق مستندسازی جامع به تکامل خود با جوامع خود ادامه میدهند.
ویژگیهای کلیدی لاراول
لاراول به دلیل سینتکس زیبا، مجموعه ویژگیهای غنی و تعهد به تجربه توسعه دهنده به طور گستردهای شناخته شده است. چه به تازگی شروع به کار کرده باشید یا یک توسعه دهنده باتجربه، لاراول هستید، سعی می ند روند توسعه برنامههای وب را روان تر و لذتبخشتر کند.
در این بخش برخی از ویژگیهای کلیدی وجود دارد که فریمورک لاراول را برای ساختاردهی برنامههای تحت وب قوی و مقیاسپذیر تبدیل کرده است.
معماری زیبای MVC
یکی از بزرگترین جذابیتهای لاراول، اجرای تمیز معماری MVC (model view controller) است. این تفکیک نگرانیها هنگام توسعه اپلیکیشنهای وب بسیار ارزشمند است زیرا منطق، ارائه و تعاملات دیتابیس شما را سازماندهی میکند.
با نگه داشتن همه چیز در جای درست خود، لاراول شما را قادر میسازد تا برنامههای قابل نگهداری و مقیاس پذیرتری ایجاد کنید. اگر ساختار و کد منظم را دوست دارید، با کار با معماری MVC و رابط کاربری لاراول احساس راحتی خواهید کرد.
Eloquent Object Relational Mapping (ORM)
Eloquent ORM روشی بصری برای تعامل با دیتابیس در لاراول است. شما میتوانید به جای نوشتن کد SQL پیچیده، با استفاده از سینتکس ساده و رسا با دیتابیس خود ارتباط برقرار کنید. در Eloquent، اعلان روابط بین جداول ساده است و می توانید داده ها را با حداقل کد بازیابی، insert یا update کنید.
موتور Blade Templating
نقطع قدرت دیگری که لاراول ارائه میدهد موتور قالب سازی Blade است. Blade به شما امکان میدهد صفحات وب داینامیک و بدون HTML آشفته بسازید. Blade کار شما را با یک سینتکس بسیار ساده، آسان میکند و در عین حال انعطافپذیری و کنترلی را که میخواهید در فرانت فراهم میکند.
احراز هویت داخلی و مجوز
راستش را بخواهید، انجام احراز هویت از ابتدا دردسرساز است. لاراول با احراز هویت کاربر و مجوز خارج از جعبه، کار را آسانتر کرده است. با چند دستور Artisan، می توانید یک سیستم احراز هویت کامل کاربر و یک فریومرک وب ایمنتر ایجاد کنید.
بسته پیش فرض لاراول شامل ورود و ثبت نام کاربر، بازنشانی رمز عبور و مجوزهای خارج از جعبه است. این حیاتی ترین امنیتی است که یک برنامه می تواند داشته باشد و ویژگی احراز هویت داخلی لاراول می تواند بسیاری از خطاهای امنیتی رایج را حذف کند.
ابزار خط فرمان Artisan
Artisan، به طور کلی، دست راست شما برای تمام کارهای توسعه است. یک ابزار مبتنی بر خط فرمان است که میتواند کارهای تکراری را خودکار کند؛ آن هم بدون نیاز به استفاده از ویرایشگر متن شما.
ویژگی های امنیتی
لاراول امنیت را بسیار جدی میگیرد. دارای ویژگیهای امنیتی داخلی مختلفی از جمله رمزهای عبور هش شده، محافظت در برابر CSRF و جلوگیری از تزریق SQL است.
در مورد ذخیره سازی رمز عبور، لاراول از الگوریتم هشینگ Bcrypt استفاده میکند که اطمینان میدهد اعتبار کاربری شما رمزگذاری شده و ایمن است. یکی دیگر از چیزهای عالی در مورد لاراول این است که یک راه ساده و خارج از جعبه را برای اجرای احراز هویت امن کاربر ارائه میدهد. اگر می خواهید از برنامه خود محافظت کنید، لاراول با اقدامات امنیتی یکپارچه خود شما را تحت پوشش قرار داده است.
ویژگیهای کلیدی جنگو
در حال حاضر، یکی از پرطرفدارترین فریمورکهای وب مبتنی بر پایتون، جنگو است. با توجه به فلسفه آن که با همه چیز همراه است و بر سادگی و عملی بودن تاکید دارد، برای هر توسعه دهندهای که میخواهد برنامههای پیچیده وب را با بیشترین سرعت و کارآمدی ممکن ایجاد کند، ایده آل است.
بیایید برخی از ویژگیهایی را که آن را به یک فریمورک وب پیشرو تبدیل میکند، بررسی کنیم.
معماری کاربردی
جنگو از الگوی Model View Template پیروی میکند که بسیار شبیه معماری MVC است. با این حال، در برخی از مناطق بحرانی تفاوت وجود دارد. فریمورک بیشتر منطق کنترل را کنترل می کند، و شما به عنوان یک توسعه دهنده، بر روی ساخت مدل هایی از ساختار داده خود، نماهایی که منطق کسب و کار شما را در خود جای میدهند و الگوهایی که لایه ارائه شما را نشان می دهند، تمرکز خواهید کرد.
معماری Model View Template جنگو برای توسعه دهندگانی است که خواهان اجرای تمیز و کارآمد و تدوین کد هستند.
فلسفه Batteries-Included
محبوبترین ویژگی جنگو مفهوم Batteries-Included است، به این معنی که جنگو با طیف وسیعی از ویژگیها و ابزارهای خارج از جعبه عرضه میشود.
برنامهنویسان جنگو به دلیل تطبیقپذیری فریمورکشان، برای یک پنل مدیریتی، مدیریت فرمها، ایجاد وبسایتهای پویا یا حتی یک ORM برای تعامل با دیتابیس، به دنبال کتابخانههای شخص ثالث برای انجام کارهای بی اهمیت نمیروند.
ORM برای تعاملات دیتابیس
شاید یکی از بهترین ORMهای موجود متعلق به فریمورک جنگو باشد. تعامل با دیتابیس آسان تر از نوشتن کد پایتون است. ORM (Object Relational Mapper) حتی به شما این امکان را میدهد که به راحتی کوئریهای پیچیده ایجاد کنید و داده های خود را در چندین سیستم پایگاه داده مانند PostgreSQL، MySQL و حتی پایگاه داده SQLite دستکاری کنید.
سینتکس Object Relational Mapper در جنگو هم قدرتمند و هم شهودی است. شما قادر خواهید بود زمان خود را به جای استفاده از سینتکس SQL صرف موارد مهم، یعنی ساختار واقعی برنامه خود کنید. اگر کدهای ساده و ظریف را دوست دارید، ORM جنگو دوست شما خواهد بود.
رابط مدیریت داخلی
اینجاست که جنگو از دیگر فریمورکها پیشی میگیرد. به طور پیشفرض، جنگو یک پنل مدیریت کاملا مشخص و قابل تنظیم را ارائه میکند که در آن میتوانید دادهها را بدون ایجاد پنل مدیریتی خودتان مدیریت کنید.
این ویژگی برای مدیران پروژه، مشتریان و توسعه دهندگان جنگو برای مدیریت دادههای پروژه جنگو بدون ایجاد رابط کاربری از ابتدا بسیار مفید است. رابط ادمین جنگو در زمان صرفه جویی میکند و به جای ابزارهای مدیریتی میتوانید ویژگیهایی ایجاد کنید.
امنیت در هسته آن
بنیاد نرم افزار جنگو امنیت را در دنیایی که نقض دادهها و آسیب پذیریهای امنیتی بیداد میکند بسیار جدی میگیرد. محافظت داخلی در برابر بسیاری از آسیب پذیریهای رایج وب (مانند XSS، تزریق SQL و CSRF) یک لایه امنیتی فوری را فراهم میکند.
سیستم امنیتی داخلی جنگو، از جمله هش رمز عبور ایمن و سیستم احراز هویت کاربر ایمن، تضمین میکند که برنامه شما در لحظهای که شروع به ساخت آن میکنید ایمن است. اگر امنیت برای شما نگران کننده است، پس تعهد جنگو به محافظت از برنامه شما آن را به گزینهای قابل اعتماد تبدیل میکند.
خرید سرور مجازی در پنج موقعیت جغرافیایی ایران، ترکیه، هلند، آلمان و آمریکا با قابلیت تحویل آنی در پارسدو فراهم است.
مقایسه لاراول با جانگو، کدام یک برای توسعه وب بهتر است؟
اگر میخواهید بهترین فریمورک را برای توسعه وب انتخاب کنید، مقایسه لاراول و جنگو همیشه در ذهن توسعهدهندگان قرار میگیرد. هر کدام از این فریمورکهای وب برجسته بسیار تاثیرگذار هستند، اما هر یک میتواند برای پروژه بعدی شما بسیار بهتر باشد. بیایید به نحوه چیدمان آنها بپردازیم.
اگر عاشق PHP هستید و مایلید در یک فریمورک وب که به دلیل ظرافت و سادگی شناخته شده است کار کنید، لاراول بهترین گزینه شماست. تمیز بودن آن در معماری MVC، کتابخانه های وسیع و جامعه فعال، استفاده از لاراول را آسان کرده است. برای مبتدیان و توسعه دهندگانی ایده آل است که میخواهند یک فریمورک وب ایمن با راه اندازی آسان و همراه با ابزارهایی مانند Artisan CLI برای آسان کردن کارهای روتین داشته باشند.
در غیر این صورت، اگر از پایتون به عنوان زبان برنامه نویسی خود استفاده می کنید، جنگو میتواند مناسبتر باشد. فلسفه جنگو batteries-included به این معنی است که شما همه چیز را برای شروع اولین توسعه برنامه وب خود از احراز هویت کاربر گرفته تا یک پنل مدیریت، به دست میآورید. همچنین امنیت، مقیاس پذیری را ارائه میدهد و برای مدیریت برنامههای پیچیده وب ایده آل است. علاوه بر این، Object-Relational Mapper (ORM) جنگو، کار با پایگاههای داده را آسان میکند.
در نهایت، هنگام تصمیم گیری بین لاراول و جنگو، به نیازها، ترجیح زبان برنامه نویسی و اهداف پروژه بستگی دارد. چه مقیاس پذیری سریع جنگو و چه انعطاف پذیری و سهولت استفاده از لاراول را انتخاب کنید، هر دو فریمورک وب به شما کمک میکنند تا یک برنامه وب قوی و کارآمد ایجاد نمائید.
کاربردهای عملی
موارد استفاده لاراول
- سایتهای تجارت الکترونیک: معماری MVC مقیاسپذیر و قوی لاراول را میتوان برای توسعه سایتهای تجارت الکترونیکی با ویژگیهای غنی با قابلیتهای بسیاری، از جمله مدیریت محصول، گیتوی پرداخت و احراز هویت کاربر استفاده کرد.
- سیستم مدیریت محتوا: اگر در حال ساخت یک سیستم مدیریت محتوای سفارشی (CMS) هستید، انعطاف پذیری لاراول با موتور قالب سازی Blade راه حلهای پویا و کاربر پسند در مدیریت محتوا ایجاد میکند.
- توسعه API: لاراول به طور بومی از توسعه APIهای RESTful پشتیبانی میکند و بنابراین برای ساخت API های امن و مقیاس پذیر که به تحرک، برنامههای وب یا سایر خدمات کمک میکند، ایده آل است.
- سایتهای شبکههای اجتماعی: برای تولید ویدیوی وایرال بعدی آماده هستید؟ لاراول ویژگیهایی را برای سیستم احراز هویت و مدیریت پایگاه داده ارائه میدهد که میتواند نیازهای سایتهای شبکه اجتماعی قوی را برآورده کند.
- پلتفرمهای SaaS: لاراول تقویتکنندههای بهرهوری بهروز را در اشتراکهای SaaS، مانند Artisan CLI و سیستم Queue ارائه میکند، که در حفظ عملکرد و مقیاسپذیری بسیار مهم هستند.
پروژه های جنگو
- کاربردهای سازمانی: محدوده وسیعی از مقیاسپذیری و ویژگیهای امنیتی را پوشش میدهد و جنگو را به اولین انتخاب برای استفاده در اپلیکیشنهای سازمانی، حیاتی و مبتنی بر داده با فرآیندهای تجاری پیچیده تبدیل میکند.
- پلتفرمهای یادگیری الکترونیکی: ORM قدرتمند جنگو و موتور قالببندی، فرآیند مدیریت تعاملات کاربر با محتوای دوره را بهطور همزمان ساده نموده و آن را به انتخابی ایدهآل برای وبسایتهای آموزشی تبدیل میکند.
- وب سایتهای خبری و انتشاراتی: جنگو به دلیل پنل مدیریت و سرعت توسعه آن، برای پورتالهای خبری یا وبلاگها یا سایر پروژههای پر محتوا که نیاز به سرعت، امنیت و ابزارهای سئو دارند، بهتر است.
- سیستمهای مراقبت پزشکی: یک سیستم مدیریت مراقبتهای پزشکی برای ایمن کردن دادههای کاربر به مجوز HIPAA نیاز دارد. تمرکز قوی جنگو در این جنبه یک مزیت بزرگ است.
- برنامه های کاربردی وب علمی و مبتنی بر داده: استفاده از جنگو در ساخت برنامههای کاربردی وب علمی یا تحلیلی از نظر دامنه متفاوت است، مدیریت پایگاه داده قوی، مقیاس پذیری و یکپارچه سازی پایتون برای پردازش داده ها را تسهیل می کند.
چشم اندازهای آینده لاراول و جنگو
با نگاهی به آینده جنگو و لاراول، هر دو فریمورک به گسترش و تغییر مطابق با تکامل توسعه وب ادامه خواهند داد. لاراول هنوز هم محبوب جامعه توسعه است زیرا کار با آن آسان و دارای یک انجمن فعال است.
قطعا برای پروژههای کوچک تا متوسط و استارتآپهای با رشد سریع کار خواهد کرد. بنابراین، این بدان معنی است که لاراول احتمالا با تغییرات در خود PHP و نوآوری در توسعه API و معماری بدون سرور به تکامل خود ادامه خواهد داد.
در حالی که جنگو قبلا جایگاهی را در دادههای بزرگ، یادگیری ماشین و برنامههای مبتنی بر هوش مصنوعی امن کرده است، پایتون در آینده نزدیک بر این مناطق تسلط خواهد داشت، همچنین جنگو برای پروژههای مقیاس بزرگ که به امنیت و مقیاسپذیری نیاز دارند نیز تسلط خواهد داشت.
بنابراین، دفعه بعد که بین جنگو و لاراول در مورد پروژه بعدی خود تصمیم گرفتید، آینده توسعه وب را در نظر بگیرید و هر گونه گرایش خاص مرتبط با خط کار خود را انتخاب کنید. در حالی که هر دو فریمورک آینده روشنی دارند، اما نیازهای کمی متفاوتی هم دارند که میتوانند پاسخگوی آن باشند.
جنگو، لاراول و سرور مجازی، یک سه گانه قدرتمند
یکی از بهترین راهها برای ساختار برنامه وب بعدی، ترکیب قدرتهای جنگو، لاراول و سرور مجازی است. خواه ظرافت پایتون با جنگو را ترجیح میدهید یا سادگی PHP با لاراول، هر دو فریمورک هر آنچه را که برای ساختن برنامههای قوی و مقیاس پذیر نیاز دارید را فراهم می کنند.
انتخاب بستر میزبانی مناسب یک تصمیم حیاتی است. اینجاست که سرورهای مجازی وارد بازی میشوند. VPS یا سرور مجازی به برنامه شما کنترل کامل و امنیت بهتر را برای بهبود عملکرد با منابع اختصاصی میدهد.
با نقاط قوت جنگو، لاراول و سرور مجازی، شما به راحتی در موقعیتی هستید که می توانید هر برنامهای را توسعه ، استقرار و مقیاس دهید. چه یک توسعهدهنده باتجربه باشید یا یک مبتدی، این سه قدرت، میتواند موفقیت پروژه شما را تضمین کند.
جمعبندی در مورد جنگو و لاراول
وقتی صحبت از انتخاب بهترین فریمورک برای توسعه وب می شود، مقایسه لاراول و جنگو بسیار مهم است. هر یک از این فریمورکها در نوع خود بسیار قدرتمند هستند و هر کدام از آنها میتواند برای پروژه بعدی شما مناسب باشد.
اگر عاشق PHP هستید و می خواهید در یک فریمورک وب که به دلیل ظرافت و سادگی آن شناخته شده است کار کنید، این یک افزودنی ارزشمند خواهد بود. این به طور ایده آل برای برنامههای کاربردی در سطح سازمانی، سیستم عامل های داده محور و وب سایت های در مقیاس بزرگ مناسب است.
هیچ پاسخ واحدی بین جنگو و لاراول وجود ندارد. بله، هر دو فریمورک به روشهای مربوطه قوی، توانا و کارآمد هستند. بهترین پاسخ فقط به نیازهای دقیق برنامه وب شما، زبانی که به کار با آن عادت دارید یا چشم انداز بلند مدت پروژه شما محدود میشود.
نظرتون برامون مهمه شما اولین نظر رو بنویسید