چگونه امتیاز Google Page Speed را بهبود دهیم

امتیاز Google PageSpeed  چیزهای زیادی در مورد عملکرد سایت می‌گوید. امتیاز پایین نشان دهنده زمان بارگذاری آهسته و تجربه کاربری ضعیف است، بنابراین باید اقدامات لازم را برای بهبود آن انجام دهید.خوشبختانه، این روند آسان‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. با استفاده از PageSpeed Insights، می‌توانید عملکرد سایت خود را تجزیه و تحلیل و گزارش کاملی از اشتباهات (و نحوه رفع آن) دریافت کنید. علاوه بر این، می‌توانید ببینید که صفحه شما دقیقا با چه سرعتی بارگذاری می‌شود.

در این مطلب، به شما نشان خواهیم داد که چرا امتیاز PageSpeed  اهمیت دارد. سپس، شما را از طریق چند گام موثر برای بهبود آن راهنمایی نموده و برخی از ابزارهای ضروری را توصیه می‌کنیم. 

چرا امتیاز Google PageSpeed مهم است؟

PageSpeed Insights ابزار رایگان گوگل است که به شما امکان می‌دهد عملکرد وب‌سایت خود را در تلفن موبایل و دسکتاپ اندازه گیری نمائید. می‌توانید از این سرویس به صورت رایگان استفاده کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که URL صفحه‌ای را که می‌خواهید آزمایش کنید وارد کنید:

امتیاز Google PageSpeed

سپس این ابزار وب‌سایت شما را تجزیه و تحلیل کرده و امتیازی از ۰ تا ۱۰۰ را برای هر دو دستگاه برمی‌گرداند. نمره بالا (۹۰-۱۰۰) نشان می‎‌دهد که سایت شما بهینه شده است و تجربه کاربری عالی را ارائه می‌دهد:

ننایج و امتیازات Google PageSpeed

در همین حال، نمره ضعیف (۰-۴۹) نشان می‌دهد که سایت شما از زمان بارگذاری آهسته و از سایر مشکلات عملکرد رنج می‌برد.

با این حال، PageSpeed Insights فقط امتیاز عملکرد را برمی‌گرداند. این ابزار همچنین به شما امکان می‌دهد تا Core Web Vitals خود و همچنین سایر بخش‌های سایت خود، از جمله دسترسی به وب‌سایت و بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) را تجزیه و تحلیل کنید:

بررسی Core Web Vitals

از بسیاری جهات، PageSpeed Insights مشابه سایر ابزارهای تست سایت است. با این حال، گزارش‌های عمیق تری را نسبت به سایر پلتفرم‌ها ارائه می‌دهد و استفاده از آن رایگان است.

نظارت بر عملکرد سایت می‌تواند به شما در اطمینان از زمان بارگذاری سریع کمک کند. سرعت سایت می‌تواند بر چندین مورد دیگر تاثیر بگذارد، از جمله:

  • تجربه کاربری وب‌سایت‌های با بارگذاری سریع تجربه کاربری بهتری را ارائه می‌دهند، بازدیدکنندگان را درگیر نگه می‌دارند و نرخ پرش (bounce rates) را کاهش می‌دهند. در همین حال، یک وب‌سایت آهسته می‌تواند کاربران را ناامید و آنها را از سایت شما دور کند.
  • رتبه بندی موتورهای جستجو گوگل تایید کرده است که سرعت سایت یک عامل رتبه بندی در الگوریتم‌های جستجوی آن است. وب‌سایت‌های سریع احتمالا در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) رتبه بالاتری دارند که منجر به افزایش دید و ترافیک ارگانیک می‌شود.
  • نرخ تبدیل یک وب سایت با بارگذاری سریع می‌تواند منجر به نرخ تبدیل(conversion rates) بالاتری شود. اگر بازدیدکنندگان بتوانند بدون هیچ مشکلی در سایت حرکت کنند، احتمالا اقدامی (مانند خرید یا ثبت نام در خبرنامه) انجام می‌دهند.

PageSpeed Insights تنها پلتفرمی نیست که عملکرد وب‌سایت را اندازه‌گیری می‌کند یا به شما بینشی در مورد چگونگی بهبود آن می‌دهد. با این حال، احتمالا ساده ترین استفاده از آن است. به علاوه، از آنجایی که توسط گوگل توسعه داده شده است، به احتمال زیاد بهترین روش هایی را توصیه می کند که ممکن است رتبه بندی موتور جستجوی شما را بهبود بخشد.

هاست وردپرس با وب سرور محبوب لایت اسپید و کش لایت اسپید باعث می‌شود تا سرعت لود فوق العاده‌ای را تجربه کنید.
با خرید هاست وردپرس کانفیگ حرفه‌ای و نظارت بر سرور به صورت پیوسته توسط تیم فنی پارسدِو انجام خواهد شد.

آموزش بهبود امتیاز Google Page Speed (4 روش)

استفاده از وردپرس بهبود امتیاز PageSpeed خود را بسیار آسان‌تر می‌کند. با وردپرس، به افزونه‌های زیادی دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانند به شما در بهینه سازی سایت شما کمک کنند.

در این بخش، ما به چند روش موثر برای افزایش امتیاز PageSpeed خود نگاه خواهیم کرد. همچنین نحوه پیاده سازی آنها در وردپرس را به شما نشان خواهیم داد.

  • HTML، CSS و جاوا اسکریپت را کوچک کنید

کوچک‌سازی (Minification) فرآیند حذف کاراکترهای غیرضروری (مانند فاصله‌ها، کامنت‌ها و line break) از کد وب‌سایت است. اگر این کار را به درستی انجام دهید، کوچک سازی نباید هیچ تاثیری بر ظاهر یا عملکرد سایت شما داشته باشد. همانطور که در این مثال می‌بینید، خواندن کد برای انسان کمی دشوارتر می‌شود:

minify کردن کد در وردپرس

نکته کوچک سازی، کاهش اندازه فایل در فایل‌های HTML، CSS و جاوا اسکریپت است. اکثر وب‌سایت‌های وردپرسی چنین فایل‌های زیادی دارند، به این معنی که کوچک‌سازی می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر عملکرد داشته باشد.
اگرچه می‌توانید این فایل‌ها را به صورت دستی کوچک کنید، اما این یک فرآیند زمان‌بر است. بنابراین، ممکن است بخواهید از افزونه ای مانند  10Web Booster برای خودکارسازی این کار استفاده کنید:

افزونه  10Web Booster

10Web Booster می تواند به طور خودکار فایل‌های HTML، CSS و JavaScript را در وردپرس کوچک (minify ) و بهینه کند. این افزونه همچنین می‌تواند به شما در اجرای سایر اقدامات بهینه‌سازی، مانند حذف منابع مسدودکننده رندر و تبدیل تصاویر به فرمت WebP کمک کند (در بخش‌های بعدی به این مراحل خواهیم پرداخت).

  • Caching مرورگر را فعال کنید

کش مرورگر(Browser Caching) اجازه می‌دهد تا منابع وب‌سایت (مانند تصاویر، شیوه نامه‌ها و اسکریپت‌ها) پس از اولین بازدید کاربر در دستگاه ذخیره شود. به این ترتیب، مرورگر نیازی به بارگیری داده‌های زیادی در بازدیدهای بعدی نخواهد داشت، به این معنی که سایت شما سریعتر بارگیری می‌شود.

با این حال، برای اینکه این کار انجام شود، باید وب‌سایت را برای استفاده از کش، پیکربندی کنید. می‌توانید این کار را به صورت دستی در وردپرس با ویرایش فایل اصلی . htaccess انجام دهید. این فایل نحوه تعامل سایت شما با سرور خود را کنترل می‌کند و می‌توانید از آن برای پیکربندی cache، تنظیم قوانین ریدایرکت، آدرس‌های IP لیست سفید و موارد دیگر استفاده کنید.

از آنجایی که ویرایش فایل‌های اصلی می‌تواند کمی خطرناک باشد، توصیه می‌کنیم به جای آن از یک افزونه استفاده کنید. تعداد زیادی افزونه کش وردپرس برای انتخاب وجود دارد، از جمله:

  1. افزونه LiteSpeed Cache: علاوه بر فعال کردن کش مرورگر، LiteSpeed Cache می‌تواند به کوچک کردن CSS و JS و به تعویق انداختن منابع مسدودکننده رندر کمک کند (در بخش بعدی توضیح خواهیم داد که چه مواردی هستند).
  2. افزونه WP Fastest Cache: می‌توانید از WP Fastest Cache برای تولید نسخه‌های استاتیک صفحات سایت و ذخیره آن‌ها برای بارگذاری سریع‌تر استفاده کنید. این افزونه همچنین به شما کمک می‌کند تا فایل‌های CSS و JS را با هم ترکیب کنید تا تعداد فایل‌هایی را که کاربران باید هنگام بازدید از وب‌سایت خود بارگذاری کنند، کاهش دهید.
  3. افزونه WP Super Cache: این افزونه شما را قادر می‌سازد تا از میان چندین پیکربندی کش انتخاب کنید. این شما را از صرف زمان زیادی برای سرهم بندی تنظیمات فردی نجات می‌دهد.

کش کردن یکی از حیاتی ترین بهینه سازی‌هایی است که می‌توانید برای وب سایت انجام دهید که به ارائه تجربه کاربری بسیار بهتر برای بازدیدکنندگان مکرر کمک می‌کند، که ممکن است منجر به خریدهای تکراری بیشتر شود!

  • منابع Render-Blocking را حذف کنید

منابع Render-blocking فایل‌هایی (مانند CSS یا جاوا اسکریپت) هستند که قبل از نمایش وب‌سایت باید بارگیری شوند. با این حال، اگر بارگیری این منابع بیش از حد طول بکشد، کاربران ممکن است تا زمانی که صفحه آماده نشده باشد، در آنجا باقی نمانند.

راه‌های مختلفی برای حذف منابع Render-blocking در وردپرس وجود دارد. اگر به گزارش PageSpeed Insights خود توجه کنید، خواهید دید که دقیقا به شما می‌گوید که چه فایل‌هایی را باید حذف یا به تعویق (defer) بیندازید:

ما می گوییم defer )به تعویق انداختن( زیرا این یک جایگزین معتبر در هنگام برخورد با منابع Render-blocking است. اگر فایل مهم است (مانند اسکریپتی که سایت استفاده میکند)، نمیتوانید آن را حذف کنید. کاری که میتوانید انجام دهید این است که آن را طوری پیکربندی کنید که بعد از بقیه اجزای سایت شما بارگیری شود.

شما میتوانید این تغییرات را به صورت دستی با ویرایش کد سایت خود اعمال کنید. با این حال، روش ساده‌تر استفاده از افزونه‌ای است که اسکریپت‌های Render-blocking را به تعویق می‌اندازد.

برخی از افزونه‌هایی که تاکنون ذکر کردیم می‌توانند به شما در انجام این کار کمک کنند، از جمله 10Web Booster، LiteSpeed Cache و WP Super Cache. اگر در حال حاضر از یکی از آنها استفاده میکنید، باید به طور خودکار منابع غیر مهم را در سایت شما به تعویق بیندازد.

  • از فرمت تصویر WebP استفاده کنید

WebP یک فرمت تصویر مدرن است که فشرده سازی عالی را بدون کاهش کیفیت تصویر ارائه می‌دهد. این بهترین فرمت‌های JPEG (فشرده‌سازی با اتلاف) و PNG (فشرده‌سازی بدون اتلاف) را با هم ترکیب می‌کند و در نتیجه حجم فایل‌های کوچک‌تری را به همراه دارد که سریع‌تر در وب‌سایت شما بارگذاری می‌شود.

فشرده سازی برتر WebP به اندازه فایل کوچکتر و زمان بارگذاری سریعتر ترجمه می‌شود. اگر تصاویر زیادی در سایت خود دارید، زمانی که به WebP تغییر می‌دهید، باید بتوانید شاهد پیشرفت چشمگیری در عملکرد باشید.

وردپرس از WebP خارج از جعبه (از نسخه ۵.۸) پشتیبانی می‌کند، به این معنی که می‌توانید تصاویر WebP را دقیقا مانند JPEG، PNG و سایر فرمت‌های تصویر آپلود و جاسازی کنید.

اگر مطمئن نیستید که چگونه تصاویر موجود را به WebP تبدیل کنید، توصیه می‌کنیم از افزونه‌ای مانند Converter for Media استفاده کنید. این ابزار به طور خودکار تصاویر موجود در کتابخانه شما را به WebP تبدیل می کند:

توجه به این نکته مهم است که اگرچه اکثر مرورگرهای وب از فرمت WebP پشتیبانی می‌کنند، ممکن است برخی از کاربران نتوانند این تصاویر را ببینند. به طور معمول، به این دلیل است که آنها از یک مرورگر قدیمی استفاده می‌کنند. متاسفانه، این از کنترل شما خارج است، بنابراین بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که به آنها توصیه کنید مرورگر خود را به روز کنند (به نفع خودشان است!).

جمع‌بندی

PageSpeed Insights یکی از بهترین ابزارهایی است که می‌توانید برای بهبود عملکرد سایت استفاده کنید. می‌توانید یک تست رایگان برای مشاهده امتیاز PageSpeed هر صفحه در سایت خود انجام دهید. این سرویس به شما می‌گوید که چقدر طول می‌کشد تا بارگیری شود و چندین توصیه در مورد کارهایی که برای بهبود عملکرد، تجربه کاربر و حتی دسترسی باید انجام دهید، ارائه می‌کند.

امیدواریم این مطلب به شما کمک کند تا امتیاز PageSpeed سایت وردپرس را بهبود بخشید! اما آیا سوالی در مورد چگونگی بهبود امتیاز Google PageSpeed خود دارید که به آنها پاسخ داده نشده است؟ یا نکات دیگری که می‌خواهید به اشتراک بگذارید؟ در بخش نظرات این مطلب به ما اطلاع دهید!