چرا توسعه دهندگان وردپرس هدلس (Headless) را انتخاب می‌کنند؟

وردپرس هدلس

بعضی از توسعه‌دهندگان نمی‌خواهند در مورد ظاهر وب‌سایت فکر کنند.این نگرش در ظاهر منفی به نظر می‌رسد، اما نتیجه تنبلی یا کمبود مهارت نیست. بلکه یک تصمیم آگاهانه است که می‌تواند برای ساخت و نگهداری یک وب‌سایت مفید باشد. مزایای اصلی وردپرس هدلس این است که امکان کار با سرعت بالاتر با backendها، انعطاف‌پذیری برای توسعه‌دهندگان، امنیت سایت و مقیاس‌پذیری را فراهم می‌کند.

با افزایش تمایل توسعه‌دهندگان به انعطاف‌پذیری، سیستم مدیریت محتوای هدلس (Headless) ، که در آن یک سیستم مدیریت محتوا مسئول ارائه و قالب‌بندی وب‌سایت نیست، محبوبیت بیشتری پیدا می‌کند و سیستم مدیریت محتوای سنتی، که برای frontend و backend مناسب است، رو به زوال است.
این مطلب وردپرس هدلس (Headless) را تعریف می‌کند، به بررسی عملکرد و افزایش سرعت یک CMS هدلس، انعطاف‌پذیری برای پشته‌های فناوری مدرن، مقیاس‌پذیری و امنیت سایبری می‌پردازد.

وردپرس هدلس (Headless) چیست؟

وردپرس هدلس به این معنی است که بخشی که در یک وب‌سایت می‌بینید با ابزارهای دیگر ساخته شده است، نه وردپرس. وردپرس هنوز تمام نوشته‌ها و تصاویر را ذخیره می‌کند، اما ابزاری متفاوت آنها را روی صفحه نمایش می‌دهد تا افراد بتوانند آنها را ببینند.

بخش فرانت چیزی است که افراد روی یک وب‌سایت کلیک می‌کنند و می‌خوانند و بخش بک‌اند جایی است که شما چیزهایی را برای وب‌سایت می‌نویسید و ذخیره می‌کنید. تفاوت وردپرس هدلس (Headless) این است که بخش فرانت با ابزارهایی مانند React یا Vue به جای خود وردپرس ساخته شده است. توسعه‌دهندگان می‌توانند انتخاب کنند که از کدام برنامه برای بخش فرانت استفاده کنند.

وب‌سایت‌های وردپرس معمولی از وردپرس هم برای بخش فرانت و هم برای بخش بک‌اند استفاده می‌کنند. این بدان معناست که وردپرس صفحات را نشان می‌دهد و همچنین محتوا را ذخیره می‌کند. وردپرس هدلس (Headless) فقط محتوا را ذخیره می‌کند، اما ابزاری متفاوت صفحات را به بازدیدکنندگان نشان می‌دهد.

افزایش عملکرد و سرعت

هنگامی که از یک CMS هدلس نسبت به یک CMS سنتی استفاده می‌کنید، می‌توانید به افزایش عملکرد و کارایی زیادی دست یابید. این پیشرفت‌ها از ارائه یک سیستم ساده‌تر برای ساخت محتوا برای وب‌سایت شما نسبت به استفاده از دو سیستم برای بخش فرانت و بک ناشی می‌شود.
این رویکرد به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا روی یک حوزه تمرکز کنند و وب‌سایت را سریع‌تر اجرا کنند، زمان بارگذاری و Core Web Vitals را بهینه کنند.
همچنین مزایایی برای سئو و تجربه کاربری وجود دارد. وقتی وب‌سایت شما سریع‌تر بارگذاری شود، امتیاز سئوی بالاتری دریافت می‌کند و محتوای آن رتبه بالاتری خواهد داشت. به علاوه، این امر UX (تجربه کاربری) را بهبود می‌بخشد و باعث می‌شود کاربران بخواهند دوباره به سایت شما برگردند و محتوای بیشتری مصرف کنند که این امر باعث افزایش ترافیک و درآمد می‌شود.
مزیت نهایی برای عملکرد و سرعت این است که یک سیستم مدیریت محتوای بدون سر، امکان واکشی داده‌ها در لحظه و تغییرات پویاتر در ظاهر وب سایت را فراهم می‌کند، زیرا از فعالیت‌های بک‌اند جدا است.

انعطاف‌پذیری توسعه‌دهندگان و فناوری‌های مدرن

کمک به توسعه‌دهندگان شما برای اتخاذ رویکردی انعطاف‌پذیرتر هنگام استفاده از یک سیستم مدیریت محتوای وردپرس هدلس (Headless) مزایای زیادی دارد. و انعطاف‌پذیری بیشتر در فناوری‌های مدرن شما به این معنی است که بک‌اند قوی‌تر می‌شود زیرا توسعه‌دهندگان شما می‌توانند بهترین تصمیمات را برای تطبیق هر عنصر بک‌اند با بقیه وب‌سایت شما بگیرند.

  • قابلیت استفاده از فریمورک‌های مدرن مانند Next.js یا Nuxt.js

وردپرس هدلس (Headless) به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا با استفاده از ابزارهای جدیدی مانند Next.js یا Nuxt.js وب‌سایت بسازند. این ابزارها به بارگذاری سریع‌تر صفحات، ظاهر بهتر و عملکرد بهتر آنها در تلفن‌ها، تبلت‌ها و کامپیوتر بدون استفاده از سیستم‌های کدنویسی قدیمی کمک می‌کنند.

  • تجربیات سفارشی‌سازی‌شده‌ رابط کاربری

توسعه‌دهندگان می‌توانند دقیقا نحوه‌ی ظاهر و عملکرد یک وب‌سایت را طراحی کنند، به جای اینکه محدود به طراحی‌های از پیش تعیین‌شده باشند. این امر به هر وب‌سایت کمک می‌کند تا حس متفاوتی داشته باشد، با انتظارات مردم مطابقت داشته باشد و کاری را که تیم می‌خواهد انجام دهد، انجام دهد.

  • همکاری آسان‌تر بین تیم‌های محتوا و توسعه‌دهندگان

هنگام استفاده از وردپرس هدلس، افرادی که محتوا را می‌نویسند و مدیریت می‌کنند می‌توانند فقط روی نوشتن تمرکز کنند، در حالی که توسعه‌دهندگان فقط روی ساخت تمرکز می‌کنند. آن‌ها مزاحم یکدیگر نمی‌شوند، بنابراین به‌روزرسانی‌ها و تغییرات سریع‌تر و روان‌تر اتفاق می‌افتند.

هنگام تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری در وردپرس هدلس (Headless)، این مزایای انعطاف‌پذیری توسعه‌دهندگان را در نظر بگیرید.

سرور مجازی یک ماشین مجازی کامل است که امکان تغییر در سیستم عامل آن برای کاربر فراهم می‌باشد.
خرید سرور مجازی در پنج موقعیت جغرافیایی ایران، ترکیه، هلند، آلمان و آمریکا با قابلیت تحویل آنی در پارسدو فراهم است.

 

مزایای امنیت سایبری وردپرس هدلس (Headless)

مزایای وردپرس هدلس به سرعت، کارایی، تجربه کاربری و انعطاف‌پذیری توسعه‌دهندگان ختم نمی‌شود. همچنین مزایای امنیت سایبری بسیاری از این رویکرد وردپرس را برای محافظت از محتوا و کاربران خود کشف خواهید کرد.

  • سطح حمله کوچک‌تر
    با وردپرس هدلس (Headless) ، بخشی از وب‌سایت که افراد بازدید می‌کنند شامل سیستم وردپرس نمی‌شود. این یعنی هکرها راه‌های کمتری برای نفوذ دارند. از آنجایی که بخش وردپرس پنهان است، پیدا کردن نقاط ضعف و ایجاد مشکل از بیرون برای کسی دشوارتر است.
  • آسیب‌پذیری‌های افزونه کمتر در وب عمومی
    در یک سایت وردپرس معمولی، بسیاری از افزونه‌ها می‌توانند توسط هکرها دیده و مورد حمله قرار گیرند. با وردپرس هدلس، این افزونه‌ها فقط در بخش پنهان استفاده می‌شوند. این به محافظت از سایت کمک می‌کند زیرا بخش عمومی آن افزونه‌ها را نشان نمی‌دهد یا به آنها وابسته نیست، جایی که افراد می‌توانند سعی کنند آنها را بشکنند.
  • با ابزارهای تست نفوذ خودکار به خوبی کار می‌کند
    وردپرس هدلس (Headless) به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد از ابزارهای تست قوی استفاده کنند که به طور خودکار نقاط ضعف را بررسی می‌کنند. ابزارهای تست نفوذ خودکار می‌توانند سیستم را اسکن کرده و به یافتن هر چیز ناامن قبل از دیگران کمک کنند. به دلیل طراحی تقسیم‌شده، آزمایش دقیق هر بخش از وب‌سایت بدون از دست دادن هیچ چیز مهم یا خطرناکی آسان‌تر است.
  • سطوح کنترل بالاتر برای نقاط دسترسی و نقش‌های کاربر
    وردپرس هدلس (Headless) به توسعه‌دهندگان کنترل بیشتری بر اینکه چه کسی می‌تواند چه کاری انجام دهد، می‌دهد. تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام کاربران می‌توانند محتوا را تغییر دهند و کدام یک فقط می‌توانند آن را ببینند، آسان‌تر است. نقاط ورود به سیستم نیز می‌توانند محدود شوند و ورود بدون اجازه را برای کسی دشوارتر می‌کنند.

نتیجه‌گیری

اگر یک وردپرس هدلس (Headless) را امتحان کنید، به زودی متوجه مزایای زیادی نسبت به رویکرد سنتی وردپرس خواهید شد. با هدلس (Headless) ، متوجه خواهید شد که وب‌سایت شما سریع‌تر و ایمن‌تر می‌شود و توسعه‌دهندگان شما از انعطاف‌پذیری بیشتری در نحوه نزدیک شدن به ساخت و نگهداری backend شما برخوردار خواهند شد.
به بررسی روش‌های مختلفی که شرکت‌ها از رویکرد هدلس (Headless) برای ساخت و نگهداری وب‌سایت استفاده می‌کنند، ادامه دهید تا ببینید آیا برای شما هم مفید خواهد بود یا خیر.