سرور مجازی یک ماشین مجازی کامل است که امکان نصب سیستم عامل لینوکس و ویندوز را داشته و به شما دسترسی کامل نرم افزاری می دهد.
با استفاده از کنترل پنل ابری منحصر به فرد پارسدو امکان ریبوت، نصب مجدد سیستم عامل، اسنپ شات و ... را در اختیار دارید.
خرید سرور مجازی در ۴ موقعیت جغرافیایی ایران، ترکیه، آلمان و آمریکا با قابلیت تحویل آنی در پارسدو فراهم است.

بوت لودر GRUB در لینوکس چیست؟
بوت لودر GRUB در لینوکس چیست؟
تاریخ انتشار: 1 روز پیش - تعداد بازدید: 19

بوت لودر یک جزء ضروری سیستم عامل است که به مقداردهی اولیه سخت افزار و بارگذاری اجزای نرم افزار لازم برای فرآیند بوت موفقیت آمیز کمک می‌کند. اگر یک کامپیوتر دارای چندین سیستم عامل باشد، بوت لودرها یک رابط کاربری ارائه می‌دهند که به شما امکان می‌دهد سیستم عامل مورد نظر را انتخاب کنید. این مطلب بوت لودر GRUB را معرفی کرده و عملکرد و هدف آن را در یک سیستم لینوکس توضیح می‌دهد.

مقایسه service و systemctl در لینوکس
مقایسه service و systemctl در لینوکس
تاریخ انتشار: 1 هفته پیش - تعداد بازدید: 37

مدیریت سرویس یک جنبه حیاتی مدیریت سیستم در لینوکس است. systemctl و service دو دستوری هستند که برای مدیریت سرویس‌ها در لینوکس استفاده می‌شوند.. در این مطلب به بررسی تفاوت‌های این دو دستور، عملکرد، سینتکس و سازگاری آنها می‌پردازیم.

kernel panic چیست؟
kernel panic چیست؟
تاریخ انتشار: 1 هفته پیش - تعداد بازدید: 42

کرنل پنیک یک خرابی سیستم یا خرابی کرنل است که سیستم را از ادامه عملکرد عادی خود باز می‌دارد. خرابی زمانی رخ می‌دهد که هسته با یک خطای غیرقابل جبران یا شرایطی مواجه گردد که قادر به مدیریت آن نیست. کرنل پنیک با سیستم عامل‌های مبتنی بر یونیکس مانند لینوکس، BSD و macOS مرتبط است. این خطا مشابه خطای صفحه آبی مرگ (BSOD) در سیستم عامل ویندوز است.
 

آشنایی با دستور ps aux در لینوکس
آشنایی با دستور ps aux در لینوکس
تاریخ انتشار: 1 هفته پیش - تعداد بازدید: 53

بسیاری از دستورات در لینوکس به طور خاص برای اجرای فرآیندهای درون توزیع‌های مختلف استفاده می‌شوند. مثل دستور ps که می‌توان در ترمینال لینوکس اجرا کرد و در ادامه مطلب شما را در مورد استفاده از دستور ps aux و آپشن‌های آن راهنمایی خواهیم نمود.

مقایسه وب سرور  Apache و Nginx
مقایسه وب سرور Apache و Nginx
تاریخ انتشار: 1 ماه پیش - تعداد بازدید: 86

اینترنت تسخیر جهان را در دهه 90 میلادی آغاز کرد، کل پروتکل Web را می‌توان به عنوان یک بازدید کننده در نظر گرفت که یک سند را از یک آدرس وب معین به کمک سیستم DNS و IP که درخواست را به کامپیوتر مناسب ارسال می‌نماید. این کامپیوتر که میزبان صفحه وب درخواستی است، صفحه وب را به بازدیدکننده به اصطلاح serve می‌کند

20 نمونه اسکریپت نویسی با Bash
20 نمونه اسکریپت نویسی با Bash
تاریخ انتشار: 1 ماه پیش - تعداد بازدید: 261

هدف این راهنما ایجاد درک درستی از  اسکریپت bash، مفاهیم برنامه نویسی bash و سینتکس آنها، همراه با چند مثال ارزشمند است. در این مطلب، اسکریپت نویسی bash را از پایه و نحوه خودکارسازی فرآیندها در سرورهای لینوکس را یاد خواهید گرفت. متغیرها، دستورات شرطی، انتقال آرگومان‌های خط فرمان به اسکریپت‌ها، خواندن ورودی کاربر، حلقه‌ها، توابع و بسیاری موارد دیگر بحث خواهیم کرد.
 

دبیان 12 - Linux Debian 12.0 Bookworm
دبیان 12 - Linux Debian 12.0 Bookworm
تاریخ انتشار: 3 ماه پیش - تعداد بازدید: 479

پس از چندین ماه توسعه،  دبیان  آخرین نسخه پایدار سیستم عامل محبوب مبتنی بر لینوکس خود را منتشر کرد. دبیان 12 با نام Bookworm نقطه عطف مهمی در نبرد با سیستم عامل های انحصاری، به ویژه ویندوز 11 است. 

Rocky Linux چیست؟
Rocky Linux چیست؟
تاریخ انتشار: 3 ماه پیش - تعداد بازدید: 121

با توجه به اعلام ناخوشایند RedHat در مورد پایان پشتیبانی از CentOS و همچنین تمرکز RedHat بر CentOS Stream انتشار  توزیع Rocky Linux توانست تحولی در بین کاربران ایجاد کند و آنها را امیدوار کند که تصمیمی عجولانه برای تغییر توزیع سیستم عامل خود نگیرند. در این مقاله قصد داریم شما را با راکی لینوکس آشنا کنیم.

آموزش دستور rsync در لینوکس
آموزش دستور rsync در لینوکس
تاریخ انتشار: 3 ماه پیش - تعداد بازدید: 193

Rsync یک دستور معروف لینوکس است که می‌توان از آن برای کپی و همگام‌سازی فایل‌ها و پوشه‌ها از طریق دسترسی ریموت یا به صورت لوکال استفاده کرد. استفاده از دستور Rsync امکان می‌دهد کارهای مختلف مرتبط با داده‌ها مانند همگام سازی، کپی کردن و تهیه بکاپ را انجام دهیم. 

آموزش راه‌اندازی فایروال با UFW در دبیان و اوبونتو
آموزش راه‌اندازی فایروال با UFW در دبیان و اوبونتو
تاریخ انتشار: 7 ماه پیش - تعداد بازدید: 123

UFW یا Uncomplicated Firewall، یک رابط مدیریت فایروال ساده شده است که پیچیدگی فناوری های فیلترینگ بسته‌های سطح پایین مانند iptables و nftables را ندارد. اگر به دنبال شروع ایمن سازی شبکه خود هستید و مطمئن نیستید که از کدام ابزار استفاده کنید، UFW ممکن است انتخاب مناسبی برای شما باشد.
در این آموزش  ملاحظه می‌کنید که چگونه یک فایروال با UFW در دبیان 11 راه اندازی کنید.