راهنمای نوشتن توضیحات متا در وردپرس

اگر می خواهید رتبه صفحه وردپرس خود را در موتورهای جستجو بالاتر ببرید، باید تا حد امکان اطلاعات بیشتری در مورد آن ارائه دهید. یکی از راه‌های انجام این کار، اضافه کردن ابرداده‌ها (metadata ) مانند عناوین متا، متا تگ‌ها یا توضیحات متا است. در این مطلب، یاد خواهید گرفت که چرا توضیحات متا، به ویژه، برای سئوی وردپرس یا بهینه‌سازی موتور جستجو مهم هستند. همچنین نکات کلیدی برای نوشتن توضیحات متا موثر برای صفحات خود را یاد خواهید گرفت.

توضیحات متا چیست؟

تگ توضیحات متا یک عنصر HTML است که می‌توانید به صفحه یا وب سایت خود اضافه کنید. توضیحات متا به این منظور است که به کاربر ایده‌ای از محتوای شما بدهد. به آن‌ها می‌گوید که چگونه چنین محتوایی با کوئری جستجوی آنها مرتبط است.
توضیحات متا یکی از پیچیده‌ترین شکل‌های متادیتا است زیرا می‌توانید حداکثر 155 کاراکتر را شامل شود. می توانید توضیحات متا را در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) در زیر عنوان صفحه مشاهده کنید.

در اینجا یک مثال توضیحات متا در HTML آمده است:

توضیحات متا باید شامل یک کلمه کلیدی هدف یا کلمه‌ای باشد که محتوای صفحه وب را به بهترین شکل توصیف کند. همچنین باید شامل جمله‌ای باشد که برای بازدید کاربر از صفحه شما به اندازه کافی قانع کننده باشد.
اکثر پلتفرم‌های سیستم مدیریت محتوا به شما اجازه می‌دهند تگ توضیحات متا صفحه را مستقیم در کد یا در قسمت توضیحات متا، پس از رفتن به تنظیمات متادیتای صفحه ویرایش کنید.

به ویژه وردپرس به شما امکان می‌دهد توضیحات متا خود را به راحتی بنویسید. چندین راه وجود دارد که می‌توانید این کار را انجام دهید.
می توانید افزونه های سئو مانند Yoast SEO، All in One SEO یا Rank Math را نصب کنید. همه این ابزارها به شما امکان دسترسی آسان به ویرایشگر توضیحات متا را می‌دهند. راه دیگر اضافه کردن توضیحات متا به عنوان تگ HTML در کد با ویرایش فایل PHP است.
با این حال، اکثر مردم استفاده از افزونه اختصاصی را انتخاب می‌کنند. وردپرس یک کتابخانه کامل از آن افزونه‌ها دارد.

اهمیت توضیحات متا در سئو

توضیحات متا به اندازه گذشته مهم نیست، اما همچنان بخشی از سئوی on-page است. به گفته گوگل، توضیحات متا به طور مستقیم بر سئو تاثیر نمی‌گذارد، به این معنی که آنها یک عامل رتبه بندی نیستند.

پس چرا توضیحات متا برای سئو مهم هستند؟

توضیحات متای قانع کننده می‌تواند بر نرخ کلیک (CTR) و تجربه کاربری تاثیر بگذارد. از قبل می‌دانیم که چگونه تجربه کاربر بر SEO موثر است. یک تجربه کاربری خوب می‌تواند منجر به ترافیک بیشتر شود. گوگل ترافیک ارگانیک را به عنوان یک شاخص ارزشمند از مرتبط بودن نتیجه شما برای یک عبارت جستجوی خاص می‌بیند. در نتیجه، سئوی شما می‌تواند بهبود یابد.
با ایجاد توضیحات متا، می توانید شانس خود را برای ظاهر شدن به عنوان یک قطعه برجسته (featured snippet) در قسمت بالای SERP افزایش دهید. یک قطعه برجسته نقل قولی از صفحه شما است که گوگل آن را برجسته می‌کند. Google از تعدادی منبع مختلف برای تعیین خودکار قطعه مناسب از جمله اطلاعات توصیفی در توضیحات متا استفاده می‌کند.
این همان چیزی است که یک اسنیپت برجسته برای کوئری «اسپم سئو ژاپنی» به نظر می‌رسد:

اسنیپت‌ها یک راه عالی برای جلب توجه کاربران و هدایت ترافیک به وب‌سایت هستند. مردم اغلب بیشتر از اولین نتیجه در صفحه روی snippet  کلیک می‌کنند.
همچنین مهم است که توجه داشته باشید که گوگل همیشه توضیحات متا شما را در SERP‌ها نمایش نمی‌دهد. گاهی اوقات گوگل توضیحات متا را بازنویسی می‌کند و اگر به اندازه کافی خوب نباشد، آن را در HTML رد می‌کند. اگر نمی خواهید گوگل توضیحات متا شما را تغییر دهد، باید بدانید که چگونه یک توضیحات خوب بنویسید.

هاست وردپرس با وب سرور محبوب لایت اسپید و کش لایت اسپید باعث می‌شود تا سرعت لود فوق العاده‌ای را تجربه کنید.
با خرید هاست وردپرس کانفیگ حرفه‌ای و نظارت بر سرور به صورت پیوسته توسط تیم فنی پارسدِو انجام خواهد شد.

5 نکته برای نوشتن توضیحات متا موثر

نوشتن توضیحات متا چندان سخت نیست. با این حال، شما باید برخی از اصول کلیدی را به خاطر بسپارید. در این بخش پنج نکته مهم برای دنبال کردن توضیحات متا به خوبی نوشته شده است:

  1. محدودیت 155 کاراکتر را رعایت کنید

اولین چیزی که در نوشتن توضیحات متا باید در نظر گرفت طول آن است. اگرچه محدودیت تعداد کاراکترها قطعی نیست، اما معمولا در محدوده 120 تا 160 کاراکتر است. محدودیت کاراکتر به نوع دستگاهی که بیننده برای جستجو استفاده می‌کند بستگی دارد. کارشناسان می گویند طول 155 کاراکتر بهینه است و شما نباید از آن تجاوز کنید. اگر از این تعداد تجاوز کنید، توضیحات متا شما ممکن است کوتاه شود. نتیجه این است که کاربران متن کامل صفحه شما را نخواهند داشت. 

همان طور که قبلا گفتم، اگر شما استانداردهای موتور جستجو که شامل طول توضیحات هم  می‌شود را برآورده نکنید، گوگل و سایر موتورهای جستجو ممکن است توضیحات متا شما را جایگزین کنند . به همین دلیل مهم است که پیام کلیدی صفحه خود را به طور خلاصه و با کلمات ساده توصیف کنید.

  1. از حالت معلوم (Active Voice)استفاده کنید

هدف از توضیحات متا متقاعد کردن مخاطب هدف شما برای کلیک بر روی نتیجه است. برای اینکه این اتفاق بیفتد، باید مستقیم با آنها صحبت کنید. انگیزه آنها را برای بازدید از صفحه خود در نظر بگیرید. حالت معلوم (Active Voice) در توضیحات متا به استفاده از جملاتی اشاره دارد که ساختار فعل فعال دارند، به این معنا که فاعل جمله عمل را انجام می‌دهد. این سبک نوشتار شفاف‌تر، جذاب‌تر و مستقیم‌تر است و کاربران را به کلیک بیشتر تشویق می‌کند. از طرف دیگر، استفاده از فعل مجهول پیام شما را شخصی‌تر کرده و همچنین باعث طولانی تر شدن آن می‌شود.

  1. کلمه کلیدی هدف خود را وارد کنید

کلمات کلیدی، جوهر سئو هستند. شما باید از آنها در مرتبط ترین مکان‌ها مانند توضیحات متا استفاده کنید. توضیحات متا  باید شامل یک کلمه کلیدی هدف باشد. این امر به بهترین وجه موضوع محتوای شما را منتقل می‌کند. مهم است که از کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید زیرا احتمالا همان عبارتی است که کاربران برای جستجو استفاده می‌کنند. هنگامی که افراد SERP‌ها را برای چیزی که جستجو کرده‌اند بالا و پایین می‌کنند،  به احتمال زیاد روی آن نتیجه کلیک  خواهند نمود.

همچنین مهم است که از عبارت کلیدی اصلی استفاده کنید زیرا گوگل کلمات مرتبط را در توضیحات متا هایلایت می‌کند. این باعث می شود که نتیجه از نظر بصری جذاب‌تر شود. گوگل گاهی اوقات حتی مترادف عبارت کلیدی اصلی را هایلایت می‌کند.

ممکن است چندین کلمه کلیدی مرتبط با محتوای شما پیدا کرده باشید ولی فقط آنها را در توضیحات متا خود قرار ندهید. همچنین باید چگالی کلمه کلیدی را در نظر داشته باشید. Keyword stuffing اشتباه است.

توضیحات متا که از رشته‌های طولانی کلمات کلیدی تشکیل شده است به کاربران ایده روشنی از محتوای صفحه نخواهد داد. علاوه بر این، اگر همان کلمات یا تغییرات آن کلمات را در یک تکه متن تکرار کنید، فقط خوانندگان خود را از دست می‌دهید. استراتژی شما ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و در عوض توضیحات متا (و صفحه) شما را نادیده بگیرند.

  1. یک فراخوان برای اقدام (CTA) اضافه کنید

فراخوان برای اقدام (CTA) چیزی است که در نهایت کاربر را متقاعد می‌کند تا روی نتیجه شما کلیک کند. Call to Action عبارتی است که کاربر را ترغیب می‌کند، خوب، اقدام کند. فراخوان برای اقدام باید مستقیم و الهام بخش باشد. به یاد داشته باشید که در مورد نحوه استفاده از حالت معلوم  (Active Voice) برای صحبت مستقیم با کاربر چه گفتیم؟ شما باید همین کار را با دعوت به اقدام خود انجام دهید. سعی نکنید بیش از حد خلاق باشید و اگر ساده عرض کنم باید مستقیم رفت سر اصل مطلب!

بنابراین، از عباراتی مانند «بیشتر بیاموزید»، «اکنون دریافت کنید»، «رایگان امتحان کنید» یا موارد مشابه استفاده کنید. فراخوان برای اقدام باید حس فوریت را القا کند. در استفاده از کلماتی مانند «اکنون» یا «امروز» نیز تردید نکنید. شما همچنین می‌توانید کلمه کلیدی مورد نظر خود را ترکیب کنید.

  1. توضیحات متا منحصر به فرد و یکتا برای هر صفحه بنویسید

آخرین نکته مهم این است که توضیحات متا را ایجاد کنید که منحصر به فرد و مرتبط با محتوای صفحه باشد. از توضیحات متا یکسان برای همه صفحات استفاده نکنید زیرا به تجربه کاربر آسیب رسانده و در نهایت، به رتبه شما در موتورهای جستجو لطمه می‌زند.

توضیحات متا تکراری، ارزش افزوده‌ای ندارند. اگر ایده‌‌ای ندارید، به جای تکرار توضیحات متا، چیزی ننویسید. گوگل یک snippet از صفحه شما می‌گیرد که حاوی کلمه کلیدی استفاده شده در کوئری باشد و آن را نمایش می‌دهد.

توضیحات متا ممکن است جزء کوچکی از سئو به نظر برسد. با این حال، آنها می‌توانند تاثیر زیادی بر عملکرد وب‌سایت  در صفحات نتایج موتور جستجو داشته باشند. به یاد داشته باشند، آنها یکی از اولین چیزهایی هستند که کاربران در SERP مشاهده می‌کنند.

اگر توضیحات متا خوبی بنویسید، می‌توانید CTR را افزایش داده و رتبه بندی موتورهای جستجو را بهبود ببخشید.

جمع بندی

در این مطلب پنج نکته برای نوشتن توضیحات متا وردپرس خوب که باعث افزایش نرخ کلیک می‌شود را یاد گرفتید. به یاد داشته باشید که آنها را مختصر نگه دارید، از صدای فعال استفاده کنید و کلمه کلیدی مورد نظر خود را درج کنید. فراموش نکنید که یک فراخوان برای عمل اضافه کنید و از توضیحات متا تکراری خودداری کنید. با پیروی از نکات ذکر شده در این مطلب، می‌توانید بهترین نتایج را بدست آورید.