خطای ۵۰۳ وردپرس ، علت و نحوه رفع آن

زمانی که سعی می‌کنید سایت وردپرس خود را راه اندازی کنید، ناگهان با خطای 503 وردپرس مواجه می‌شوید و سایت شما بارگذاری نمی‌شود. ناامید کننده است زیرا به این معنی است که سایت شما به طور موقت از کار افتاده است و شما در تعجب هستید که چرا این مشکل پیش آمده است. اما زیاد استرس نداشته باشید این نوع خطا زیاد اتفاق می‌افتد و معمولا راه حل ساده‌ای دارد. هنگامی که بدانید چه چیزی باعث آن شده است، می‌توانید آن را مرتب و سایت خود را خیلی سریع آنلاین کنید.

خطای 503 وردپرس چیست؟

اگر تا به حال سعی کرده‌اید از سایت وردپرس خود بازدید کنید و متوجه شده‌اید که کار نمی‌کند، ممکن است با خطای 503 مواجه شده باشید. این خطا به این معنی است که سروری که سایت شما در آن زندگی می‌کند در رسیدگی به درخواست مشکل دارد. در واقع سرور می‌گوید: «در حال حاضر نمی‌توانم این کار را انجام دهم» که باعث می‌شود سایت شما به طور موقت غیرقابل دسترسی باشد.

این موضوع معمولا مربوط به خود وردپرس نیست، بلکه مربوط به اتفاقاتی است که روی سرور می‌افتد. گاهی اوقات، سرور بیش از حد شلوغ می‌شود، شاید به این دلیل که تعداد زیادی بازدیدکننده به یکباره وجود دارد. در مواقع دیگر، سرور ممکن است در حال تعمیر و نگهداری باشد یا منابعش کم باشد، مانند کامپیوتری که حافظه‌اش تمام می‌شود.

افزونه‌ها یا تم‌هایی که نصب کرده‌اید نیز می‌توانند مقصر باشند. اگر آنها از منابع زیادی استفاده می‌کنند یا با سایر قسمت‌های سایت شما به خوبی تعامل نداشته باشند، ممکن است باعث ایجاد خطای 503 شوند.

وقتی این اتفاق می‌افتد، هر کسی که سعی می‌کند از سایت شما بازدید کند، پیام 503 Service Unavailable را می‌بیند. مردم ممکن است فکر کنند سایت شما از کار افتاده است، که می‌تواند بر درک آنها از قابلیت اطمینان آن تاثیر بگذارد و به اعتبار سایت شما آسیب برساند.

نحوه رفع خطای 503 وردپرس

مواجه شدن با یک خطای 503 وردپرس می‌تواند دردسر شود، اما نگران نباشید راه هایی برای رفع آن وجود دارد. چگونه می‌توانید سایت خود را دوباره راه فعال و راه اندازی کنید:

به روز رسانی را به عقب برگردانید

اگر به تازگی یک افزونه، قالب یا خود وردپرس را به‌روزرسانی کرده‌اید، ممکن است مشکل همین باشد. اگر می‌توانید، وارد پیشخوان خود شوید و آن به روز رسانی ها را برگردانید (Roll back). اگر نه، می توانید از FTP برای بازگرداندن دستی این تغییرات استفاده کنید.
این شامل پیمایش به پوشه‌های مربوطه و جایگزینی فایل‌های به روز شده با نسخه‌های قبلی آنها که از مخزن وردپرس دانلود شده است.

افزونه‌ها و تم‌ها را غیرفعال کنید

گاهی اوقات یک پلاگین یا تم خاص باعث ایجاد مشکل می‌شود. سعی کنید آنها را یکی یکی غیرفعال کنید تا ببینید آیا خطا برطرف می‌شود یا خیر. اگر نمی‌توانید به پیشخوان وردپرس خود دسترسی پیدا کنید، می‌توانید نام افزونه یا پوشه تم را با استفاده از یک سرویس گیرنده FTP مانند Filezilla تغییر دهید.

به public_html > wp-content > plugins یا public_html > wp-content > themes بروید و نام پوشه مورد نظر خود را تغییر دهید. وقتی مشکل را پیدا کردید، بقیه را دوباره فعال کنید تا ببینید آیا خطا برمی‌گردد یا خیر.

کنترل ترافیک

جهش‌های بزرگ در بازدیدکنندگان سایت می‌تواند سرور شما را تحت فشار قرار دهد. از ابزارهایی مانند Google Analytics برای بررسی اینکه آیا ترافیک افزایش یافته است یا خیر استفاده کنید.
اگر اینطور است، ممکن است لازم باشد سرویس میزبانی سایت خود را ارتقا دهید یا برای مقابله با حملاتی مانند DDoS امنیت اضافه کنید. این اقدامات می‌تواند به مدیریت جهش‌های قانونی و محافظت در برابر ترافیک ناخواسته کمک کند.

با ارائه دهنده هاست خود مشورت کنید

اگر مشکل مربوط به منابع سرور، محدودیت‌های میزبانی مشترک یا نگهداری باشد، ارائه دهنده هاست شما می‌تواند کمک کند. آنها می‌توانند به شما در مورد ارتقاء یا رفع مشکل راهنمایی کنند. فقط با آنها تماس بگیرید و مشکل را توضیح دهید. آنها ممکن است از قبل یک راه حل آماده داشته باشند.

ضربان قلب وردپرس (heartbeat API) را محدود کنید

این ویژگی به به‌روزرسانی‌های بی‌درنگ مانند ذخیره خودکار و قفل کردن پس از آن کمک می‌کند. با این حال، درخواست‌های بیش از حد می‌تواند سرور را Overload کند. می‌توانید فرکانس آن را در فایل function.php با افزودن این کد تنظیم کنید:

اتصال CDN را بررسی کنید

اگر از CDN برای افزایش سرعت سایت خود استفاده می‌کنید، مشکلات اتصال ممکن است باعث ایجاد خطا شود. برای کمک با ارائه دهنده CDN خود تماس بگیرید و اعتبارنامه خود را آماده کنید. آنها می‌توانند به اطمینان از ارتباط صحیح CDN و سرور شما کمک کنند.

کش‌ها را پاک کنید

پس از امتحان کردن هر راه حل، حافظه پنهان مرورگر و سایت خود را پاک کنید. این تضمین می‌کند که آخرین نسخه سایت خود را می‌بینید و نه نسخه قدیمی که ممکن است همچنان خطا را نشان دهد.

این خطا چه تاثیری روی سایت شما می‌گذارد؟

هنگامی که سایت شما دارای خطای 503 وردپرس است، به این معنی است که سایت شما قابل دسترسی نیست و به طور موقت غیر قابل دسترسی است. این برای هر کسی که سعی می‌کند محتوای شما را بررسی کند یا چیزی از سایت شما بخرد بد است. اگر افراد نتوانند وارد شوند، ممکن است آنجا را ترک کنند و برنگردند، که برای تصویر سایت شما خوب نیست.

این خرابی می‌تواند به این معنی باشد که افراد کمتری از سایت شما بازدید می‌کنند، که می‌تواند به اعتبار سایت شما آسیب برساند. اگر موتورهای جستجو متوجه شوند که سایت شما اغلب خراب است، ممکن است آن را به موقعیت پایین تری در نتایج جستجو منتقل کنند. به این معنی است که افراد کمتری هنگام جستجوی موارد آنلاین سایت شما را پیدا می‌کنند.

اگر از سایت خود کسب درآمد می‌کنید، مانند فروش آنلاین یا تبلیغات، خطای 503 وردپرس می‌تواند به درآمد شما آسیب برساند. هیچ کس نمی‌تواند چیزی بخرد اگر نتواند سایت شما را ببیند. به علاوه، تمام کارهایی که برای نشان دادن سایت خود در نتایج جستجو انجام داده‌اید، در صورت ادامه خطا ممکن است از بین برود.

هاست وردپرس با وب سرور محبوب لایت اسپید و کش لایت اسپید باعث می‌شود تا سرعت لود فوق العاده‌ای را تجربه کنید.

با خرید هاست وردپرس کانفیگ حرفه‌ای و نظارت بر سرور به صورت پیوسته توسط تیم فنی پارسدِو انجام خواهد شد.

بهترین روش‌ها برای جلوگیری از تکرار این خطا

برای جلوگیری از ظاهر شدن مجدد خطای 503 وردپرس، چندین مرحله وجود دارد که می‌توانید برای اجرای روان سایت وردپرس خود انجام دهید:

• همه چیز را به روز نگه دارید: مطمئن شوید که به طور منظم وردپرس را به همراه تم‌ها و افزونه‌های خود به روز می‌کنید. به روز رسانی‌ها اغلب اشکالات را برطرف کرده و امنیت را بهبود می‌بخشند.
• طرح میزبانی مناسب را انتخاب کنید: طرح میزبانی را انتخاب کنید که بتواند میزان ترافیک دریافتی سایت شما را مدیریت کند. اگر سایت شما در حال رشد است، مطمئن شوید که طرح میزبانی شما می‌تواند با آن رشد کند.
• از افزونه‌ها و تم‌های قابل اعتماد استفاده کنید: به افزونه‌ها و پوسته‌هایی بچسبید که به خوبی بررسی و مدام به‌روزرسانی می‌شوند که احتمال درگیری یا مشکلاتی را که می‌تواند باعث خطا شود را کاهش می‌دهد.
• فعال کردن کش: کش به سایت شما کمک می‌کند تا با کاهش فشار روی سرور، سریعتر بارگذاری شود. که می‌تواند از بارگیری بیش از حد سرور جلوگیری کند.
• مراقب سایت خود باشید: با استفاده از گزارش فعالیت، سایت خود را برای هرگونه خطا یا فعالیت غیرمعمول نظارت کنید. به این ترتیب، می‌توانید مشکلات را قبل از اینکه به مشکلات بزرگ تبدیل شوند، پیدا کرده و آن‌ها را برطرف کنید.
• دیتابیس خود را بهینه کنید: به طور منظم دیتابیس خود را پاکسازی و بهینه سازی کنید تا سایت شما به طور کارآمد کار کند.
• از سایت خود نسخه بکاپ تهیه کنید: همیشه یک نسخه بکاپ از سایت خود داشته باشید. اگر مشکلی پیش آمد، می‌توانید آن را به نسخه قبلی و فعال بازیابی کنید.

جمع بندی

مواجهه با خطای 503 وردپرس می‌تواند آزاردهنده باشد، اما خبر خوب این است که می‌توانید آن را برطرف کنید. با درک علت این خطا، می‌توانید اقداماتی را برای جلوگیری از تکرار آن انجام دهید. به روز رسانی منظم و نظارت بر سایت شما کلید کاهش خطر خطا است.